Kauankos tätä päällikköaikaa nyt on takana? Vain muutama hetki, ainakin verrattuna monien muiden päälliköiden elämään. Nyt tuntuu jo siltä, että ei tule mitään, ei riitä kantti. Päivät venyvät iltaan, työt kasaantuvat myös viikonloppuihin ja siitä huolimatta on koko ajan tekemätöntä työtä, joka piti olla jo valmista. Mielestäni en ole hidas, pikemminkin liian nopeaksi usein moitittu. Siitä huolimatta on aivan mahdotonta selvitä kaikesta työstä. Ja kyllä; delegoin kaiken, minkä pystyn ja ehkä annan alaisilleni toisinaan jopa liikaa vastuuta. Mutta muutenkaan ei pärjätä. Eikä pärjätä näinkään.

Miten tässä näin kävi? Miten minusta tuli heti päällikkö joka sekä polttaa loppuun itsensä, mutta myös alaisensa. Valot palavat meidän kerroksessa aina myöhempään kuin muualla. Siltikään ei työpanos tunnu riittävän. Viimeksi alkuviikolla saimme ylimmältä johdolta "kannustuspuheen", joka käsitteli sitä, kuinka meidän yksikkömme tulee omalla toiminnallaan lunastaa paikkansa, että ei se paikka niin itsestään selvä ole. Että tarvittaessa lopetetaan koko yksikkö.

En haluaisi kaataa alaisille enempää kuin heille kuuluu. Kyllä minun päällikkönä on kestettävä enemmän ja kyllä minun päällikkönä on oltava suodatin johdon puheiden välissä. Jotta omalla väellä säilyisi työn ilo ja motivaatio. Nyt alkaa itsellä vain mennä se työn ilo ja motivaatio. Parhaansa tekee ja se ei riitä mihinkään, ei edes alkuun. Mitenkäs tästä hommasta pääseekään pois?!?